dijous, 24 de desembre del 2015

Reflexió sobre el Fracàs Escolar




Actualment, a Espanya tenim una escala bastant elevada de fracàs escolar. Aquestes dades son  un fet que preocupa a tots els mestres, ja que vol dir que hi ha alguna mancança  en el nostre sistema educatiu o en les nostres escoles. Molts expert i d’altres interessants en la matèria pensen que si apliquem les mesures que duen a terme a Finlàndia (el país amb menys abandonament escolar del món), la nostra educació millorarà; però també hem de tenir en compte que no estem en la mateixa situació social en què es troba Finlàndia, per tant, el seu model no funcionaria. Espanya ha de trobar aquell patró propi que funcioni en el nostre país tenint en compte la societat, els horaris, el clima, la manera de treballar, els infants, etc.

Encara que siguem diferents dels finlandesos, podríem prendre exemple d’un fet molt important, la consideració del mestre. Allà ser mestre és una professió amb un gran reconeixement social, escollida per molts joves quan van a la Universitat, encara que pocs d’ells aconsegueixen entrar i acabar amb el títol de Mestre.

            El que és segur és que hem de trobar les errades del nostre sistema educatiu i hem arreglar-les en la mesura que puguem.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada